Koloniträdgården – en trädgård för alla

Koloniträdgården är en av Sveriges mest lästa trädgårdstidningar. Den kommer ut med fyra nummer per år i en upplaga på ca 26 000 exemplar.

Koloniträdgården bevakar allt av intresse för kolonister och andra trädgårdsintresserade; forskning och utveckling om trädgård, natur och miljö, nya sorters växter och redskap, trädgårdslitteratur, vad som händer inom koloniträdgårdsrörelsen med mera.

I Koloniträdgården får du också mycket inspiration, i varje nummer möter du kolonister och andra odlare som visar sina lotter och trädgårdar och delar med sig av sina odlingserfarenheter.

I Koloniträdgården kan du läsa om trädgård men också om snickeri och stugrenovering, recept, utflyktstips och reportage. Vi skriver även om det senaste inom hållbar odling och följer forskningen inom vårt område.

Tidskriften ingår i medlemsavgiften till förbundet men det går också att prenumerera, 300 kr per år om man inte är medlem.

2018 fyller Koloniträdgården 100 år – vilket gör den till Sveriges äldsta trädgårdstidning. Här kan du läsa ett bildreportage om Koloniträdgården, publicerat i Allt om tidskrifter 2016.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori