Koloniträdgården – en trädgård för alla

Jag undrar vilka åtgärder ni rekommenderar på ett krussjukt persikoträd? Har läst en del om endast bladplockning av sjuka blad till besprutning med svavel vår och höst. Mitt träd har jag plockat blad på men jag tycker att det ändå blir värre för varje år, trädet planterades för 3 år sedan. Funderar på att kanske ge det en svaveldusch för att bli av med eländet, men känner mig rådvill.

Svar:
Det är nog läge att spruta med svavelmedlet Kumulus inför nästa säsong när det inte hjälpt med att plocka blad. Men det ska göras i knoppsprickningen så för i år är det för sent. Fortsätt plocka blad i år så att inte smitta blir kvar i trädet.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori