Koloniträdgården – en trädgård för alla

Vi skall anlägga en grillplats och skulle vilja ha förslag på häckplantor runt denna. Det bör vara något tåligt och inte alltför högt men samtidigt lite snyggt. Själva grillplatsen blir belagd med plattor. Helst inte spirea då jag vet flera som är allergiska mot blomningen då de doftar starkt.

Svar:
Jag skulle föreslå måbär eller aronia. Måbär om ni vill ha en klippt häck som håller sig tät och frisk och grönskar tidigt på våren. Aronia om ni vill ha en lite mer friväxande häck med blommor och vackra höstfärger. Den blir lite glesare men kan också formklippas för att bli tätare. Då blommar den inte lika rikligt. Den bästa sorten av aronia för häck är Hugin E.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori