Koloniträdgården – en trädgård för alla

I natt slog den ut! Bergianska har extra öppet idag från kl. 10.00-20.00 och imorgon den 11 juli 9.00-20.00. Ifall du befinner dig i Stockholm är detta en perfekt utflykt en regnig dag som denna onsdag. För två år sedan skapade en blommande jätteknölkalla sensation i Bergianska trädgården. Under fem dagar i maj 2011 kom 7 000 besökare för att se den 142 cm höga blomställningen. Knölen som nu blommar är ”syskon” till den kalla som blommade 2011 men denna har en mycket högre blomställning än den förra, hela 194 cm, den 9 juli!

Den spektakulära växten utmärker sig genom sin storlek, märkliga form och hemska stank – och att den blommar över på två–tre dagar. Arten har bara blommat tre gånger tidigare i Sverige, första gången var 1935 i Bergianska trädgården.

jätteknölkalla foto- bergianska:Astrid Fyhr

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori