Koloniträdgården – en trädgård för alla

SKUD eller Svensk Kulturväxtdatabas drivs av SLU. Denna utmärkta hemsida var borta en stund, men nu är den alltså tillbaka!

Om man är osäker på vad en odlad eller importerad växt ska heta, eller om det kan finnas andra namn på den, kan man hitta svaret genom en sökning på www.slu.se/skud. SKUD innehåller idag över 80.000 vetenskapliga och hortikulturella namn samt mer än 25.000 svenska namn. Därtill finns över 4.500 växtproduktnamn. Med den breda definition på kulturväxter SKUD har, behandlas här så vitt skilda saker som odlade jordbruksväxter och skogsträd, alla slags trädgårdsväxter, rumsväxter, snittblommor, frukter, kryddor, importerat råvirke och virkesprodukter, livsmedel, örtmedicin, tekniska produkter, fiberväxter m.m.

Härutöver får man i SKUD information om växtens naturliga utbredning och vilken typ av växt det är. En viktig del av databasen är referenserna. Man kan söka bland över 9.000 referenser med anknytning till kulturväxternas namn, deras förekomst i Sverige, naturliga utbredning och användning.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori