Koloniträdgården – en trädgård för alla

Naturskyddsföreningen har satt upp en bikupa på ett tak vid sitt kontor, Bee Urban har bikupor på flera ställen i Stockholms innerstad – och i dagstidningarna skriver man om bisvärmar på rymmen mitt i city… biodling i stan är hett – och kul! Nere i Zinkens koloniförening i Tantolunden på Södermalm har kompisarna Maria Sundin och Ulrika Edback hela sex bisamhällen. Bina heter Kranier och är ursnälla intygar Maria och Ulrika. Hittills har de slungat honung två gånger och andra gången fick de 40 kilo honung! Dessutom har äppelträden mer kart och bärbuskarna mer bär nu sedan bina flyttade in på kolonin… Följ Marias och Ulrikas biodling på deras biblogg. En längre artikel om biodlingen i Zinken kommer i Koloniträdgården 4 12.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori