Koloniträdgården – en trädgård för alla

Upplev 350 års trädgårdshistoria i Drottningholms slottspark. I sommar ses en trädgårdsutställning som börjar vid Kina slott och är uppbyggd av sex separata trädgårdsrum. Den sträcker sig över 1 800 kvadratmeter och är gratis för besökarna. Utställningen är den största i slottsparkens historia. Utställningen, med namnet Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö – till nytta och nöje under 350 år pågår 28 april–2 september 2012 och är öppen dagligen 10.00–17.00 med fri entré.
Utställningen är ett samarbete mellan Drottningholms slottsförvaltning, Statens fastighetsverk och Ekerö kommun.

I samband med utställningen finns också ett digert program med bland annat musikevenemang och berättelsevandringar.

Utställningen, som är gjord av Drottningholmsträdgårdsmästaren Paula Landin och blomsterkreatör Gunnar Kaj följer årstiden och är delad i två delar.

VÅRPRAKT
28 april–6 juni
Vårprakt i utställningen med blomsterarrangemang och scenerier i vårens alla färger med bland annat tulpaner, penséer och andra vårblommor utformat av Drottningholms trädgårdsmästare och blomsterkreatör Gunnar Kaj.

PENSÉUTSTÄLLNING
28 april–6 juni
På trapporna till Kina slott presenteras en blomstertrappa med 130 olika sorters penséer. Tillsammans med skolbarn från Ekerö och Stockholm stad planteras även världsarvssymbolen med blommor, för att fira Drottningholm som världsarv.

Gå in på Drottningholms hemsida för mer information.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori