Koloniträdgården – en trädgård för alla

Den 27-29 april är det dags för Umeås egen trädgårdsmässa Nolia
Här kommer du att få massor av information från någon av trädgårdsrådgivarna på Rådgivargatan och massor av inspiration från utställarna. Dessutom äger evenemang rum, till exempel kommer ”Årets Potatis för Fritidsodlare” att presenteras och här är det en namnkunnig jury som för 3:e året i rad valt ut en potatissort som är extra väl värd att lyftas fram. Tidigare års vinnare finns på hemsidan www.aretspotatis.se där även juryn presenteras.

Svenska Moderådet visar sin utställning ”It’s a boy/It’s a girl” På uppdrag av mässan har Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet, skapat en blomstrande idéutställning på temat dop och namngivningskalas, i samarbete med Mäster Grön. Utställning och modevisning från 50- och 60-talet i SverigeModevisning varje dag kl 13.00! Lotta kommer också att finnas på plats under pressinformationen och berätta om de viktigaste trädgårdstrenderna.

Andra spännande utställare är:

Nygammal västerbottensgård
Eleverna på 40-veckorskursen i trädgård på Forslundagymnasiet har skapat en idéträdgård där man använder vanliga växter på ett nytt och okonventionellt sätt.

Balkongtävling
Rösta på ”Bästa Balkong” och vinn fina trädgårdsböcker ur vårens utgivning. 7 balkonger kommer att byggas upp och det är publiken som bestämmer vilken som är bäst! Kl 15.00 söndag presenteras den vinnande balkongen på scenen.

Trädgårdstrender i fokus
Blomsterfrämjandet har tillsammans med Elmia Garden gjort en tolkning av årets trädgårdstrender. Trenderna presenterades på Elmia Garden i oktober 2011 som inspiration för återförsäljare och växtleverantörer. Tre olika miljöer kommer att byggas upp och visa de mest tongivande trenderna inom trädgård idag.

Sättpotatis – nya spännande sorter & gamla godingar
Larsviken erbjuder ett brett utbud av konsumentförpackad sättpotatis som är speciellt utvalt för att passa dagens moderna fritidsodlare. Stor vikt läggs vid att utvalda sorter har bra smakegenskaper men man månar även om att hålla liv i gamla sorter som kanske inte längre passar i modern, storskalig potatisodling.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori