Koloniträdgården – en trädgård för alla

Tänkte be om råd angående myror. Vi har gott om dem kan man säga! De håller sig utomhus men där finns dom i komposten, i grönsakslandet, i gräsmattan (3 bon) och i blomsterrabatterna.. suck! Jag vet att de är mat för fåglar och andra djur och i de böcker jag har tas de knappast upp som skadedjur. . Jag skulle säkert bara kunna köpa ”Myrr” och pulvra hela tomten. Med det känns INTE bra. Jag vill inte använda gifter om det inte är absolut nödvändigt. Just innehållet i Myrr har ju dessutom uppmärksammats på senare tiden och att det inte är nyttigt för fåglar och annat är ju känt sedan länge. Vore väldigt tacksam för alla tips om hur jag ska kunna få bukt med dom, på ett så miljövänligt sätt som möjligt!

Svar:
Det jag hört nu från flera håll som tips (men ännu inte provat själv) är att vattna med saften Funlight. Jag är osäker på om den används utspädd eller outspädd. Du kan ju testa både och.

Nyhetsarkiv blogg
Trädgårdsrådgivning
Här kan du fråga och även läsa andras frågor och svar från vår expert Ulf Nilsson på odling! Klicka här
Arkiv per kategori